Thoughts, sports… men

Тур дьо ски / Tour de Ski

Дойде краят и на това престижно състезание. Предвид олимпиадата тази година, състезателите можеха да напускат тура, когато преценят запазвайки натрупаните точки за световната купа. След първите спринтови етапи дойде времето и на дистанционните състезания. За последните етапи тура отново гостува на Италия във Вл ди Фиеме. Вчера се проведоха интересни дистанционни състезания съдържаши в себе си определен брой спринтове, който даваха на състезателите бонус секунди важащи за днешното състезание. То представляваше 10км изкачване за мъжете и 9 за жените.
Bauer, Northugpresledvachite
При мъжете победител във вчерашното състезание беше Лукаш Бауер (Чехия), втори – Петер Нортхуг (Норвегия), който успя да спечели 9 бонус секунди, за да тръгне първи днес. На трето място остана Аксел Тайхман (Германия), който днес финишира едва 7-ми.
В днешното състезание първи отново финишира Лукаш Бауер, който стана и победител в тура, на второ място остана Петер Нортхуг и третата позиция зае Дарио Колоня (Швейцария), който през цялото време караше в група с Маркус Хелнер(Швеция), Жан Марк Гаяр (Франция) и Даниел Рикардсон (Швеция). Хелнер остана 4ти, Гаяр-5ти, а Рикардсон 8ми.
По времена в рамките на самия етап Бауер е първи, следван от Хелнер и Гаяр. Колоня е на 5-та позиция, а Нортхуг -15та.
Окончателно победители в тура са Лукаш Бауер, Петер Нортхуг, на трето място Дарио Колоня, следван от Маркус Хелнер и Жан Марк Гаяр, който е пети.

За жените от вчерашното състезание лидерка е Петра Майдич (Словения), следвана от Елена Коломина (Казахстан) и Мариана Лонга (Италия). В днешното състезание победителка стана Юстина Ковалчик (Полша), следвана от Майдич и Ариана Фолис (Италия). Победителка по време днес е Кристин Стейра (Норвегия), на второ място е Рита-Лиса Ропонен (Финландия) и на трето Евгения Медветцева (Русия).
Окончателно победителките в тура са Юстина Ковалчик, Петра Майдич и на трето място Ариана Фолис. На четвърто и пето място са съответно Айно-Кайза Сааринен (Финландия) и Кристин Стейра.
womenwomen's finish

English version in few days

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *