Thoughts, sports… men

RBS Six Nation 2012

Първия ден на първенството започна с мач между Франция и Италия и Шотландия и Англия.
Купата Джузепе Гарибалди спечелиха французите, след като успяха да надвият опонентите си 30-12.

Вторият мач беше по-интересен за мен и спрямо това, което изгледах от първия, и по-оспорван. Двата тима се биха мъжки, но за жалост на шотландците, това не им помогна. Докато в първото полувреме, тимовете бяха равностойни и в преимущество на терена и като близост до трай, то във втората част шотландците играха колкото с/у англичаните, толкова и с/у себе си. Пропуснаха поне три възможности да отбележат, като грешките им при всички случаи бяха грешен пас. На няколко пъти бяха на метри от трай линията и толкова няколко пъти успяха да се издънят възможно най-зле. Притискаха англичаните през почти цялото второ полувреме и въпреки това, загубеха ли топката се озоваваха веднага до своята линия. Много, много тъжна игра, бяха тотално разочарование за мен, но поне решиха проблема за кой да съм в това първенство. Надявам се да успеят да се съвземат след този крах и по-натам да покажат, че все още помнят как се подава и по-важното, как се хваща топка. Днес англичаните играха силово, а шотландците тактически. Това се оказа добре за гостите, защото успяха да се възползват от всяка една грешка на опонентите си.

Англичаните откриха резултата с пенълти в 22 минута и само след 3 минути Паркс изравни за Шотландия. След известно количество скръмове и напрегната игра Паркс се разписа с втори пенълти в 32 минута. След почивката не можа да мине и минута преди Шотландия да направи потресаваща грешка и да получи първия си трай. След опит за кик топката бе повалена от Ходжсън и той успя да отбележи единствения трай за мача. Фарел добави и кънвържъна и така англичаните поведоха с 10-6.

След безкрайно натискане от страна на Шотландия се откри възможност за трай, но след няколко минутно преглеждане на записите от всички страни, беше отсъдено, че трай не се е състоял и така шотландците продължиха да се борят, но грешките които допускаха, не им позволиха да отбележат. в 74тата минута Пен добави и последните точки към победата на Англия като отбеляза пенълти. Така за четвърти пореден път Купата на Калкута отива в Англия.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>