Thoughts, sports… men

RBS Six Nations 2012 Day 2


За единствен мач на втория ден беше отреден сблъсъкът между Ирландия и Уелс. Ирландците имаха да си връщат не само за Световното в Нова Зеландия, но и за мачът от миналогодишното издание на 6те Нации.
Мачът започна в обичайния темп на сблъсък м/у двете нации, Уелс указваха повече натиск, но ирландците въпреки всичко не ги допуснаха до своята трай линия. Ирландия откриха резултата още в 4тата минута с наказание изпълнено от Сакстон, а десет минути по-късно Уелс успяха да се промъкнат и да отбележат трай. Прийстланд пропусна кънвържъна и така Уелс поведоха в 5:3. Още няколко наказателни удара бяха отредени за Уелс, но Прийстланд продължи с пропуските и разликата се запази до 38мата минута, когато Бест се разписа за Уелс с един наистина чудесно изигран трай. Сакстон добави и кънвържъна и двата отбора напуснаха терена за почивка с резултат 10-5 за Ирландия.

Играта се раздвижи още повече след началото на второто полувреме, Още в 3тата минута Сакстон увеличи преднината на Ирландия, като отигра пенълти, а 10 минути по-късно Халфпени замени Прийсленд и също добави три точки към актива на Уелс след попадение на наказателен. 53тата минута Уелс успяха да добавят още един трай, отново дело на Дейвис, Халфпени добави и кънвържъна и така Улес отново излязоха а чело с 16-13. Ирландия игра изключително активно второто полувреме и резултатите валяха един след друг, 60тата минута Сакстон изравни с пенълти, а малко по-късно Дейвис беше изгонен за 10 минути с жълт картон след опасен такъл. Останали само с 14 души Уелс се оказаха по-уязвими и след няколко щурма Ирландия успя да си проправи път през защитата по-възможно най-добре замисления начин и Тони Боу се разписа с трай. Когато си мислеха, че всичко е решено 3 минути преди края Уелс успяха за 3ти път да пробият защитата на Ирландия и да отбележат, с което оставаха само 1 точка зад Ирландия. Беше ясно, че и двата отбора играят за пенълти. За Ирландия Ронан О’Гара смени Сакстон и играта продължи в уелското поле. в минутата от продължението по време на Уелска атака, Ферис извърши опасен такъл и беше изгонен с жълт картон, а за Уелс беше отредено и наказание, което Хлафпени успя да превърне в победа на Уелс с/у Ирландия 23-21.
С това Ирландия бяха принудени за пореден път да отложат реванша, можем само да се надяваме, че когато времето дойде, победата ще е по-сладка от всякога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *